Hør hvordan jeg kan hjælpe DIG med at skabe en sund livsstil:

sms BALANCE til 1204

– så ringer jeg dig op for en helt uforpligtende snak (0,- kr.)

Hør hvordan jeg kan hjælpe DIG med at skabe en sund livsstil:

sms BALANCE til 1204

– så ringer jeg dig op for en helt uforpligtende snak (0,- kr.)

Chokoladekage

– når det både skal være sundt og lækkert

Chokoladekage er noget de fleste elsker.

Den findes i et utal af variationer – lige fra den gode klassiske chokoladekage, til brownies og de mere sunde og anderledes udgaver.

Fælles for dem alle er dog, at de indeholder chokolade.

Derfor får du lige nogle facts omkring chokoladens egenskaber, inden vi kommer til 2 lækre opskrifter på chokoladekage.

 ▼ FAKTA ▼

 

Du har sikkert hørt, at chokolade er sundt for dit helbred og humør og det er helt rigtigt. Forskning har vist, at kakao indeholder et stof- også kaldet polyphenoler som kan nedsætte din risiko for diabetes og  hjertetilfælde med op til 90 % .  

Et af de andre gavnlige stoffer er epicatechin som er en slags flavanoid (som er en slags antioxidant) Antioxidanter er som bekendt nogle stoffer som skal beskytte vores krop mod oxidativt stress og som beskytter os mod kræft og hjerte – kar sygdomme og så styrker de vores immunforsvar.  

Epicatechin er et stof der dog smager ret bittert, og derfor fjernes det af mange producenter inden brug i chokoladen. Chokolade fra syd og mellem- amerika, skulle dog have det højeste indhold.  

Kakao kan give dig samme energi som en løbetur  Årsagen er stoffer som koffein og Theobromin.  

Kakao indeholder  stoffet Tryptofan. Tryptofan gør dig glad og gavner din søvn da det er forløberen til søvnhormonet melatonin.  

Fedtet i kakao er godt for hjertet og mætter godt.

Selvom kakao og chokolade som anført har rigtig mange gavnlige virkninger, er der desværre også en bagside, du lige skal vide lidt om.

Kakao har nemlig et højt indhold af tungmetallet cadmium. Cadmium ophobes i vores lever og nyrer og bør derfor ikke indtages i for store mængder.

Da der findes cadmium i mange af vores fødevarer bl.a hørfrø og solsikkekerner, er det vigtigt at spise varieret.

Ifølge fødevarestyrelsen indeholder en plade chokolade den maximale mængde cadmium, som en voksen bør indtage dagligt.

Begræns derfor dit kakaoindtag og spis fx kun 1-2 stk. mørk chokolade af en god kvalitet om dagen i gennemsnit – helst økologisk.’

Når du vælger en god fyldig mørk chokolade med min. 70% kakaoindhold, vil du også opleve, at den hurtigere stiller din chokoladetrang end den søde lyse, der ofte bare vil få dig til at crave mere.

Min personlige favorit er denne mørke chokolade fra Vivani.

Opskrifter på sundere chokoladekage

Her får du 2 opskrifter på sundere alternativer til den klassiste chokoladekage. De er begge glutenfri og kun sødet med naturlige sødestoffer indeholder kun sunde fedtstoffer fra kokosolie.

Begge disse chokoladekager kan derfor med god samvittighed anvendes som sunde snacks og til fødselsdage og andre hyggelige sammenkomster.

Vælg så vidt mulige at anvende økologiske ingredienser.

Chokoladekage med avokadocreme

Ingredienser til ca 10 pers.:

Bund:

  • 150 gram mandler
  • 150 gram bløde tørrede dadler

Creme:

  • 2 modne avocado
  • 90 gram raw kakao nips
  • 135 gram agavesirup/kokossirup
  • ¾-1 dl kakaopulver
  • 80 gram kokosolie 
Mandler og dadler blendes godt og trykkes godt ud i en lille bradepande eller kageform belagt med bagepapir, så det bliver en fast bund. 

Alle ingredienser til cremen blendes godt sammen og smøres ovenpå bunden.

Kagen skal i køleskabet nogle timer inden servering.

Chokoladekage nr. 2 er tilmed meget proteinrig, da den er bagt med sorte bønner og æg.

Chokoladekage med sorte bønner

Ingredienser:

 

  • 160 gram sorte kogte bønner
  • 140 gram bløde dadler
  • 3 æg
  • 70 gram hakkede mandler eller mandelmel
  • 45 gram kokosolie
  • 1 dl mandelmælk
  • 20 gram kakao
  • 100 gram chokolade
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
chokoladekage
Fremgangsmåde:

Bønner, dadler, æg, kokosolie, mandelmælk, kakao, bagepulver og natron blendes godt i en foodprocessor eller med en stavblender. 

75 gram chokolade hakkes groft og røres i dejen. Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir og bag den i ovnen ved 180 grader i ca 20-25 min. Tjek eventuelt med en gaffel om den har fået nok. 

25 gram chokolade varmes over vandbad og hældes over den afkølede kage. 

Server eventuelt med friske bær og flødeskum. 

TIP: Ønsker du en mælkefri variant – brug da mælkefri chokolade og kokosflødeskum

Flere sunde opskrifter til dagens måltider:

SUNDHED & NUMEROLOGI

 

Se hvad tallene i din fødselsdato fortæller om dig og din sundhed og få et spændende kik ind i numerologiens forunderlige verden.

> Beskrivelse af din personlighed <

> Personlige sundhedsråd <

> Guide lines og boligenergier <

Tusinde tak for din interesse - du modtager min velkomstmail og e-bogen om et øjeblik. HUSK at tjekke dit spamfilter, hvis det varer for længe.